Две Марии
http://www.youtube.com/watch?v=VDucP93apBU
Родих Те, Той защото пожела.
И с вик откъснах Те от моята утроба.
Отгледах Те в дома на друг баща,
а днес Те съпровождам аз до гроба!
...
Последвах Те, защото ме повика,
когато другите презрително ме гледаха.
И само в Тебе срещнах опрощение.
В предложената вяра аз открих утеха!
...
Като полу-Човек живя, а днес умираш.
Безсилна крача редом с Теб по Твоята Голгота
и сълзи вече, Сине, нямам за проливане,
и Твойта кръв във шепи аз събирам...
...
След Тебе тихо стъпвам аз като попарена.
Изгаря Те венецът трънен, зная!
А този хълм е гол и не расте трева,
и само бели кости тука се търкалят...
...
До тука, Сине, Твойта орис Те доведе –
на дървения кръст човек Те прикова.
А аз – Мария – зная, на Успение
очи без Твойта помощ кротко ще склопя!...
...
В живота си била съм грешна, но и права.
Сега единствено по Твоя път вървя.
От днес – Мария, за последно – Магдалена –
в краката Ти полагам своята глава!...
http://www.youtube.com/watch?v=aQVz6vuNq7s
© Елмира Митева All rights reserved.
Но все пак си личи слабостта на атеистичната аудитория. И това е все някакво достойноство. Не знам дали в полза на културата...