Jan 21, 2008, 6:38 AM

Две очи ме гледат в тишината 

  Poetry
861 0 15
Не искам никой лампата да светва!
Тази вечер ще остана сам.
Със завивка от печал ще се наметна
и от мъката си ще направя знаме -
та поне да видят хората до мене,
че нещо черно мойте сили трови.
Че душата ми от болка стене, стене,
сякаш поразена от олово.
Не! Не светвай лампата проклета!
Тази нощ животът ми е храм.
Тежи ми тоз товар на раменете ми
и няма на кого да го раздам.
Че пламъкът във мен едва мъждука,
когато ме оставят без мечти.
Забравен в самотата си, ей тука,
си мисля пак за нейните очи.
За тез очи, от които преди време
сърцето ми от лед се разтопи -
забравило за тежкото си бреме,
забравило нещастните си дни.
... Нощем две очи ме гледат в тишината,
търсещи лицето ми във здрача.
Не светвай нищо! Само в тъмнината,
няма да ме видят те, че плача...

© Валери Шуманов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??