Със кошничка една
в градината до нас влезнах.
Ухаеше на плод и на любов!
Ти беше там,
обгърна ме с ръка –
кошничката изтървах!
Най-меката постеля,
тревата бе за нас.
Небето беше син воал,
светът цъфтеше
и ний потънахме
в най-хубавия ритуал!
Прибирайки се към дома,
две праскови набрах
и малко повече череши!
© Румяна Щерева All rights reserved.