Jul 23, 2013, 3:59 PM

Две в едно 

  Poetry » Love
861 0 8

Две в едно


"Приемам,че живеем като двама,

макар че любовта ни е една..."

Шекспир

 

Две личности, два пътя.

 И животите ни два са.

Различни във усмивка, болка и тъга.

А любовта ни? Тя - единствена и цяла

роди ни пак - един за друг сега.

И ето - аз съм твойта сила,

"безценно ценничко" за мен си ти.

Необходимост най-потребна

и плахост, и копнеж.

И думи, търсещи сме с тебе,

жадуващи да срещнат плът,

отнемайки реалния ни свят

да вливат те вълшебство ново.

Така в безвремие ще тръпнем,

ще чакаме това да няма край.

.....................................................

Но пак животът ни потръгва

натам, където онзи водопад

два пътя има. Две лица.

Две болки. Две слънца.

В едничка мисъл - любовта.

 

© Теодора Тотева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??