Dec 3, 2015, 9:30 PM

Двете ризи 

  Poetry » Civilian
568 0 3

Двете ризи

Извадих на показ мръсните си ризи 
и аз, като своите трудови братя.
Миришат... от пот и вкиснато подгизнали.
Една и съща нали ни е съдбата.
Препираме ги все, в почивните си дни,
но мирисът на кървав пот остава...
Стараем се да бъдем спретнати дори,
но тежкият им аромат ни задушава.
Направил ни е Бог от кал, от глина,
с безсмъртния си дъх живота ни е дал...
От где да знае Той, че някоя гадина
помия във пръстта за глината излял.
Затова някои Души миришат,
макар облечени във ризи от коприна...
Коментарът е за вас... не е излишен!
А аз ще препера пак ризата си синя...
.............................................................
Да се изцапаш нивга не е късно 
на живота по пътищата криви...
Но едно е ризите ти да са "мръсни",
а съвсем друго е да са "кирливи"...
 

© Пламен Капинчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви!...
    Да знаете как стоплихте душата ми!...
    Прегръщам ви!
  • "От где да знае Той, че някоя гадина
    помия във пръстта за глината излял."

    Това тук много ме докосна...Хареса ми!
    Поздрав!
  • Отново силен стих, Пламене!
    Радвам се, че си тук!
Random works
: ??:??