При теб днес се завръщам!
С нежен трепет, земята прегръщам.
Тук, видях те за последно.
Обичах те, безрезервно.
С уханието на лавандула.
Тръгнал съм към тази кула, но съдбата ми злочеста,
изпрати ми скитник на среща. За принцесата го питах.
Зная !Дълго скитах.
Накрая останах сам, в този свят голям!
На пътят, под дъждът самотен в мислите си за теб опиянен,
тръгнах в този ден!
Много път извървях.
Безумно влюбен бях... За хората живях!
В стихове римите редях, но накрая закъснях!
Моята любима
беше неповторима.
В небето има хиляди слънца.
Отново появява се дъга.
В пясъка рисувам сърца,
стига ми да знам...
че не съм останал сам!
С нежност искам да галя косите ти, но вече изгубих следите ти!
Пред портите на този храм. Душата ми изгаря в плам!
© Благослава Георгиева All rights reserved.