Jun 1, 2011, 11:22 AM

Дядо 

  Poetry » For kids
1964 2 2

ДЯДО

 

“Дядо” – казва малкото дете.

“Дядо” – казва малкото ми внуче.

Дядо детски приказки чете,

дядо на добро ги учи.

 

“Дядко, колко те обичам”–

казва ми Кристина.

“Дядко, колко си добричък” –

весело ми казва Филип.

 

Знам, ще порасте Кристина,

като дядо стихове ще пише.

Ще ми подари картина,

щом като порасне Филип.

 

Но сега край мене тичат

весели и Филип, и Кристина.

Като братчета се те обичат –
в смях и този ден премина.

 

Тъй щастлив е днеска дядо,
с внук до него и със внучка,
и затуй сърцето му е младо,
и затуй той на добро ги учи.

 

06.02.2010 г.

© Добромир Пенков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Стопли ми сърчицето.Толкова се разнежих.Поздрав и слънчев ден!
  • КаКакъв щастливец си само! Две внучета и една поетична дарба!
Random works
: ??:??