Feb 18, 2010, 2:25 PM

Дядо учи внуче 

  Poetry » For kids
2829 0 11
                                       На Бобо

Ще научим ний крачката
да вървят самички.

Ще научим и устата
как да казва срррички.

Куклите ще ги научим
как да пеят песни.

Туй за мене, мило внуче,
толкова е лесно!

Ще науча мойто внуче
как да слуша мама.
Да порасне ще го уча
и герой да стане!

Как да спи самó в кревата
и без мама Мая.
Как се пише, как се смята,
и така – до края.

Ще му кажа: мило внуче,
да се разбереме:
дядо всичко ще те учи,
но искам от тебе
ти пък мен да ме научиш
как да стана бебе.

© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??