May 26, 2013, 4:49 PM

Дяволе в мен 

  Poetry » Love
659 0 5

Дяволе, дяволе в мен -
как от нея очи да отвърна
и защо си в душата вселен
от мига, в който само я зърнах...

Дяволе, дяволе в мен -
с жаден огън ме палиш отвътре.
Тя е ангел във теб прероден -
от ръцете ù ставам безсмъртен...

Дяволе, дяволе в мен...
със усмивка една ме влудява,
тя е плод от греха сътворен,
само с жест даже Бог изкушава...

Дяволе, дяволе в мен -
и за миг ти навън не излизай...
ако нямам я – вече съм тлен
и за ада издавай ми виза.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??