Feb 18, 2021, 8:06 AM

Дяволски илюзии 

  Poetry » Other
241 2 4

 

Спящата красавица прави се на труп

и обслужва само богати некрофили. 

Отдавна е напуснала Приказния клуб

заедно с последните му магически сили. 

 

Дядо Коледа е рекламен агент, 

а също така, рекламно лице. 

Пазари се за всеки жалък цент, 

а от Коледните елени... си направи мезе... 

 

Мечо Пух стана бизнесмен-олигарх, 

Йори му бачка за без пари... 

Другите вкара във зоопарк - 

Нищо не е вече, както преди!... 

 

Червената шапчица е порно актриса, 

Буратино върти дървена мафия, 

лихварка отдавна е Кума Лиса - 

Приказките вече са порнография... 

 

Кво да се прави - капитализъм - 

всеки иска да бъде богат! 

Стих нарисувах със (сюр)реализъм, 

подписвам се: Дяволът, и удрям печат... 

 

06.09.2017.

 

Георги Каменов 

 

 

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??