Jun 26, 2009, 10:55 AM

Дъга в сълза 

  Poetry » Phylosophy
1261 0 6

ДЪГА В СЪЛЗА

 

Излегнал се под залеза бленувам

нощта мастило синьо ще разлее.

Аз търся думи да го нарисувам

преди във сън да потъмнее.

 

Той кара Омировата душа да грее.

Да реже с диамантено длето

платното изковано на небето

с червена мед и пеещо сребро.

 

Ковач космически с пламнал чук

изваял ято от горящи птици.

Разсипал купчини от жива жар

и пухкав ураган от тлеещи частици.

 

Загрял творението с любов

и потопил го в блаженство,

със дъх запалва залез нов

в стремежа си към съвършенство.

 

Щом дойде нощ, творението умира -

неповторимо, приказно красиво.

И всеки ден по-примирен разбирам -

не може да се улови небето живо!

 

С пламтящия си край денят ще го запали

и ще остави стих неповторим.

Щом щедро красотата опознали

желаем благодарно да се преклоним.

 

Ще има залези и по–красиви,

но хванати в същите лъчи,

няма да видим докато сме живи.

Затуй сърцето няма право да мълчи.

 

Това ме кара да се чувствам жив.

Аз виждам, красотата няма да умре -

докато има то умът красив,

докато има на света небе.

 

Зарадвани, сълзите на света

заливат ни с горяща лава,

загряват нашите сърца.

Емоционален взрив назрява!

 

Неповторимото не може да се овладее.

За него няма граници и авторски права.

То може с миг живота да огрее.

Дъгата съхранило в една сълза.

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти,Борко!Красота и изящество е всеки твой стих!
  • Уча се Селвер, но съм искрен... дори когато си измислям! Благодаря, че оцени "младия" Самокова! Това е важно за мен!
  • Благодаря ти Пепи, че надникна в моята сълза!!!
  • Благодаря за поздрава, с този прекрасен стих поете, за красотата от думи и изрази..."дъгата съхранило в една сълза"...
  • Ти си един от най-емоционалните поети ж този сайт,поздравявам те за стиха,аз също обичам да летя сред моите стихове.
  • Полетът не е само преодоляване на гравитацията - той е състояние на духа. Ти летиш в тези стихове! И не спирай!
Random works
: ??:??