Apr 20, 2022, 8:17 AM  

Дъх на кафе в ноемврийска утрин 

  Poetry » Love
197 4 3

ДЪХ НА КАФЕ В НОЕМВРИЙСКА УТРИН

 

Покапа есенната шума
и тихи вопли на раздяла
едно видение издума
под плащаницата си бяла.
 
Невям го слушаше дъждецът,
погали го със пръсти хладни,
в ръжда издраскал със писеца
пунктирите си безпощадни.
 
Отчаяници на съдбата,
платната вдигнали далече,
листа пиля бродяга вятър –
скиталец вечен и обречен.

 

И като птици отлетяха

на дните топлите надежди.

Плени настръхналата стряха

валмо от кукувича прежда.

 

А в моето прозорче нощем

самотни сенчици надничат.

Не мога да си тръгна още.

Да спра – не мога! – да обичам.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??