May 14, 2007, 11:18 PM

Дъх на лято 

  Poetry
499 0 5
Изопната и дива - несломена,
затичана през пътища, слънца,
нагорнища, надолнища превземам
във вихъра на устремния танц!

Зарежда ме зеленото в тревите
и въздуха напиращ върху клоните,
опиват ме, изгарят ме лъчите!
О, лято - ти, царица на сезоните!

Под топлия загар на светлината,
в напрегнатия мускулен импулс
на тялото, е сладката разплата
за бурния туптеж на моя пулс!

Сред златните отблясъци на лятото,
под жежкото, изпънато небе,
отпивам дъждовете му изплакани -
солена глътка в жадното море!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??