Aug 16, 2008, 12:56 PM

Дъхаво вино 

  Poetry
759 0 13

Вкусих те - дъхаво вино,
като на дядо от избата -
младо, червено, пенливо,
малко горчиво, но истинско.


Вкусих те и опиха се устните,
и заваля от зениците смях,
всичките грешки пропуснати
в мен заживяха без страх.


Вкусих те и кръвта ми танцува,
в сънища раждам мечтите си,
гоня, летя и бълнувам,
себе си в тебе откривам.


Вкусих те, знам, че си струва
да те отпивам до дъно,
днес съм гореща и луда -
трезва ще бъда от утре...

© Яна Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??