May 21, 2014, 1:26 PM  

Дъждовна импресия 2 (Из "Животът, какъвто е") 

  Poetry » Other
292 0 0

 

Огненият слънчев диск

поляга за почивка сред трева.

Залезът разгаря в мрака

клада за осъдена душа.

 

Пейката пред църква до „Кактус”

от двама влюбени е заета.

Своя ред търпеливо очаква

за нощта да си постели несретник.

 

Нощ. До „Раковски” от ресторант

изхвърлят недоядените пици.

Край пиано в съседната къща

от глад си отива горда старица.

 

Отнякъде нашепва глас:

- Зная, че си влюбен в дъжда

и опитваш в нощния час

да рисуваш странна красота.  

 

Ти за дъжда с думи разкажи.

За неговите ласки, ярост, сила

и всичко, с което те плени 

природата, която го родила.

 

Как пои земята жадна,

но неведнъж бедите носи.

Как едни го чакат гладни,

а други плачат: - Ти с кого си?   

 

Как черни облаци са разделени

от светкавици с жадни зъби,

как охлюви излизат на разходка

сред поникнали в тревата гъби.

 

Това не всеки успява,

но ти защо не опиташ отново?

Нощта ръка ти подава,

да я поемеш трябва да си готов.  

 

Поредният изгрев събужда

един град, белюдно студен,

а все така празният лист

е снежно пустинен пред мен...

  

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??