May 11, 2014, 10:53 AM

Дъждовно 

  Poetry » Phylosophy
706 0 2

Помогни ми, Богородице Пресвята,

и на мен помогни!

На разсъмване, в тихата стая,

да угаснат очи!

Слушай!  Дъждът ми разказва.

Нахално по корниза ми чука.

Мен ми е нужно, Майко, подсказване,

правилно ли сърцето ми тупа?!

За път далечен се стягам

към щастливия ден.

Един образ светло-печален

запази и за мен!

Помогни ми сега, Богородице,

вечна надеждице моя,

някой и за мен да се моли,

пред иконата твоя...

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??