Nov 15, 2015, 8:25 PM

Дъждовно 

  Poetry » Other
283 0 1

Намерих те в един дъждовен ден.
В гората до едно дърво – самотен.
Изви глава и впери поглед в мен.
Угаснал поглед, в сълзи потопен.

Поспрях за малко…миг от вечността.
Навярно исках да помогна.
Какво ли скри в своята душа,
та твоят поглед тъй ме трогна.

Реших да продължа… сама
Дъждът усили своя ритъм.
Но като някаква стрела
усещах погледа по мен да скита.

Прибрах се у дома във свойта крепост
от погледи самотни да се скрия.
И като в някаква нелепост
успях аз погледа ти да открия
… беше в огледалото.
maiaan

© Мая Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??