Mar 5, 2020, 11:15 PM

Дългът и нашата вина 

  Poetry » Love
482 1 2

 

ДЪЛГЪТ  И  НАШАТА  ВИНА
Автор - Величка Николова - Литатру


Чуваш ли, чуваш ли... морни крила
с южния вятър пътуват на юг,
а пък самотните техни гнезда
ще приютяват снежинките тук.

Чуваш ли, чуваш ли... Черно море,
без нас е тъжно и нас ни зове,
мята се, буйства, дере се, дере...
То не разбира, че дълг ни зове.

Чуваш ли, чуваш ли, влакът трещи.
Ти с него тръгваш. Сърце ми крещи!
Връщаш се вече при своята жена,
аз - във гнездото си - с наш`та вина!

 

Литатру

*Преведено на руски език от Конфон
 

© Величка Богданова - Литатру All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??