Jul 23, 2008, 12:02 PM

Държавен ред 

  Poetry » Civilian
560 1 9
Държавен ред

Нова политическа конфигурация
прилича изцяло на мутация.
Мутри кръжат около кабинета.
Комунисти строят минарета.

Продават интереси политиците.
Народът се захласва в чалга-циците.
Оскотява цялата държава.
Мафията градчета вече притежава.

В парламента бият се с юмруци
и жълти, и червените боклуци.
Напъхани в него с пачките,
държавата управляват я бавачките.

МВФ налага нови ограничения,
без да чака подобрения.
Европейци  превземат ни държавата,
скоро ще ни разплачат мамата!

Младите поемат към Канада,
дорде е майка им по-млада.
Старците подкарват пак каруцата,
в гърлото заседнала им буцата!

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??