May 15, 2010, 8:39 PM

Един ден 

  Poetry
684 0 4

Днес
мисълта е свободна жена,
без строгия утринен тоалет,
събула токчета,
едва удържащи
равновесието на делника
и е това, което иска -

вятър, свирукащ с пръсти,
облаче - запетайка засмяна,
порочни макови устни,
туфа полски цветя
в прегръдка на слънчогледи,
онова жабче, дето пътешества
в приказка за деца и големи,
бяло возило с червени коси,
загубило нейде гюрук
по пътя на южния бяг.

© Дана Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??