Мърсим въздуха, водите,
чезнат цели видове животни,
сечем джунглите, тайгите,
рушим с темпове страхотни.
Ала дори и самите ние
от природата сме част,
бързо човекът ще се затрие
от алчност, от глупава страст.
Съвест, разум се бунтуват,
но чезнем ние в тъма,
че ресурсите скъпо струват,
че една е нашата Земя!
© Георги All rights reserved.