Feb 11, 2018, 12:06 AM

Една художничка обичам от години 

  Poetry » Love
1225 3 9

Една художничка обичам от години
и от години влюбено мълча
Най-тежко се обичаме през зимата
най-нежно тя ме люби пролетта

и от години моля я безспирно
да нарисува малък дом за нас
а тя размахва четката ефирно
усмивка тънка плисва: "Няма шанс."

"Обичам те безкрайно!" тихо казва
но в рамката домът не се побира
За туй гушни се в топлата ми пазва
Уютът дето никога не спира

Години трябваха да проумея
Домът не е от тухли и желязо
Рисува всеки ден в мен вълшебна фея
И най-богатият в света излязох.

© Павел Красимиров All rights reserved.

The work is a contestant:

Вино и любов »

10 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??