Jan 13, 2012, 1:08 PM

Една жена 

  Poetry » Love
801 0 2

Една жена

 

Във този свят почти я няма вече

и срещнеш ли я, късметлия ще си ти.

Не я търси, ще мине време

и може късметлията пък да си точно ти!

 

Наричат я със думи странни,

приписват ù небесни висоти.

Делата ù разглеждат жадни,

подлагат се на огъня да ги гори.

 

А този огън тъй изгаря остро,

прорязва те безмилостно, без страх.

И пламъкът на огъня внезапно

превръща се във огнена стрела.

 

В живота, както в хубавия филм,

забива се стрелата там, където трябва.

За мерник тя използва огнен дим

от парещата страст на самотата.

 

За точността не искам да говоря,

в сърцето се забива таз стрела...

И питаш се каква е тази лудост твоя

късмета си да пропилееш заради една ЖЕНА!

 

© Александрина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??