Feb 2, 2006, 8:56 AM

Една несбъдната мечта 

  Poetry
656 0 2
Всичко е било лъжа-
чуствата, думите, любовта.
Дори ти самият си лъжа,
обгърнат от поредната маска,
зад която криеш жалкия си лик.
Кой си ти? Любовта? Или измамата,
заблудата, в която живях,
в която вярвах
толкова наивно,
толкова детински.
Повярвях на думите, на чусвата,
както удавник се хваща за сламка.
Това е животът ми, в това го превърна ти.
В една измислица, в една илюзия,
която всеки миг ще изчезне
заедно с теб и лъжливата ти любов.
Вземи го, щом това желаеш ти,
но аз ще го изградя наново
и там, в новия ми свят ти ще си НИКОЙ!
Какъвто всъщност си-никой,
един мираж, който вече се стопи.
Избледня заедно с болката и сълзите
и остана само горчив спомен
за това каква бях,
каква съм и каква ще бъда за теб-
един блян, една надостижима мечта!

© Алекс All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • това е едно от любимите ми!!!но трябва да се побликуваш и другите,че най-любимото ми липсва!!!!6 от мен!!!!
  • Добри попадения видях в стиха ти и силно чувство!
Random works
: ??:??