Jan 6, 2015, 7:45 AM  

Една стая 

  Poetry
474 0 2
Една стая - четири стени
Една стая - без врати
Една стая - аз и ти
Една стая - мечти

В една стая - прокрадва се врата
В една стая - пропълзява мъгла
В една стая - пречупена светлина
В една стая - прецедена мисълта

Една стая на четири стени
Една стая с липса на мечти
Една стая на... коя си ти?
Една стая с непознати

Една с тая с една врата
Една стая с една жена
В една стая да спим?
Една жена, един господин

Кой съм аз, коя ли си ти?
Много въпроси, малко врати
Притискащи исполински стени
Внимание за момент обърни

И дума бе изречена
Искра бе запалена
Една душа съблечена
И в танц увлечена

Двама прегърнати сякаш от преди
Бурно вдишващи жадни гърди
Шум от счупени стъклени врати
Две половини страст ги съедини

Танц свободен, някак познат
Та тя не го познава - разврат!
И кой ти каза че тези души
Не се бяха срещали и преди?

Една стая с прозорци без врати
Една стая с обгорени стени
Една стая на огромни мечти
Една стая - отново аз и ти

© Калоян Велинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Писах го от телефона и имаше доста печатни грешки. Тази не съм я видял, иначе да притискащи трабва да е.
  • Какво трябва да е "Прискащи"?
Random works
: ??:??