Една сълза
Една сълза се стича по лицето,
една сълза родена в миг на самота -
неизречена, влудяваща до болка,
принудена да бъде скрита за света.
Една сълза се стича по лицето,
а след нея за миг остава и следа,
но този миг е твърде кратък,
както щастието, радостта...
Не една сълза, а хиляди са те -
като за една река,
за теб са те проляти,
за теб и любовта...
Съдбата ни така е пожелала -
да се срещнем двама с тебе,
но в късно, невъзможно време,
а как боли ме точно от това.
Една сълза се стича по лицето,
а с нея в мен нахлува и скръбта.
Не ще се угаси изгарящата болка,
тлееща като жарава в моята душа.
Една сълза се стича по лицето,
за теб е тя,за нещо невъзможно,
но и тъй вълнуващо и тъй красиво,
една сълза за - Любовта.
© Нели Петрова All rights reserved.