Jul 31, 2012, 8:24 PM

Едни очи 

  Poetry » Love
1653 0 6

 

 

Едни очи обичам и желая,

непрестанно споменавам тях.

За тез очи отдавна си мечтая,

макар и да е грях.

 

Едни очи нахлуваха в ума ми,

разпалват обич и горят.

Тез очи превземат мисълта ми,

в мен се вливат и топят.

 

Очи, приличащи на слънце,

които греят във нощта.

Даряващи ми обич зрънце,

а после реколта от тъга.

 

Едни очи, на огън оприличени,

разпръсват пламенни искри.

Със жар и пламък надарени,

непрестанно светят тез очи.

 

Само болка носят твоите очи,

защото аз не мога да ги имам.

Даряват ми безброй сълзи,

които до живот ще ги проливам!

 

 

© Иваничка Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??