Apr 5, 2024, 8:29 AM

Едно кметуване - екзекуцията 

  Poetry
53 0 0

Още не свършил раздора

с Янкова Дора

и възседнал кметския стол,

                                    като престол,

след победното „Ура-а!“–

реши за курбан

            да принесе в жертва

                                         Културата.

Та тъй да изкупи вкупом

дълговете общински,

         през много мандати трупани,-

наведнъж и завинаги.

 

И със спестените разходи

                                          да опита

хем поминъка на крака

                                      да изправи,

с безработицата хем

                                   да се справи,

с недоимъка и дефицита.

 

И докато певци и танцьори

                       на сцени изстинали,

стоически репетираха по халати,

предизвестие на всички

                                 за гилотината

милосърдно им прати.

Кабахат не един найде

и на „Сто кабагайди“.

 

Към ешафота и тях повлече.

И меч вдигна

                               ... за сеч.

 

... Ала още миг преди да падне

                ГЕРБ–рейтинга кметски,

с гръм Бойко в Смолян пристигна-

като ... Радецки.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??