Aug 20, 2008, 8:01 AM

Едно момиче 

  Poetry
751 0 12

Едно момиче босоного
по брега върви.
А морски бриз в очите му
разпалва огън - от слънчеви лъчи.

 

Едно момиче босоного
с трепереща ръка на пясъка
рисуваше мечти. А палава
вълна след него бързо ги разля.

 

Едно момиче босоного
след себе си оставяше следи.
А морският прибой разби ги
на парченца цветни стъкълца.

 

Едно момиче босоного -
по устните му трепкаше усмивка
плаха. Сякаш бяла
пеперуда там се беше спряла...

 

Едно момиче босоного
във шепи стискаше сълзи.
А чайка някаква по пясъка
ги пръсна, на кристали.

 

Едно момиче босоного
по пясъка рисуваше целувка...
И в бутилка стара след това я сложи -
вместо писмо, изпрати я.

 

... Морето я отнесе надалеч.
При нейния любим мъничък принц...

 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??