Едно момиче с тяло на цигулка
пресече улицата на червено!
А вятърът танцуваше мазурка
с косата ù и с роклята в зелено...
С нозете си на млада антилопа
притича леко, някой я прегърна!
Сърцето ми наистина прихлопа
и нещо в мен се преобърна...
Бе дъщеря ми - млада и щастлива,
и пожелах ù всичката любов,
че любовта е винаги красива,
особено ако за нея си готов!
Едно момиче с тяло на цигулка
пресече улицата на червено
и младостта отвя я надалеко,
на мен пък стана ми студено...
© Рада Димова All rights reserved.