Nov 12, 2009, 6:03 PM

Едно пламъче, което стана звезда 

  Poetry
1210 0 4

Там –

в най-дълбокото на сърцето ми -

свети все още

пламъче едно синьо,

самотно и треперливо,

скрито от погледи чужди.

 

Аз го пазя като свидно дете,

като малка светулка.

Храня го с любов, не с омраза.

И виждам как всеки ден то расте.

И виждам как всеки ден

става по-силно

и започва по-ярко да свети...

 

Там -

на дъното на сърцето ми -

гори вече смело

звезда една,

нажежена до бяло.

Ти я запали,

аз я отгледах.

Ревниво я пазя от чужди очи,

които биха ми завидели.

 

Едно пламъче синьо,

което стана бяла звезда.

© Ваня All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??