Jan 26, 2010, 10:18 PM

Едно сърце 

  Poetry » Other
489 0 2

Сърцето е разкъсано от вените -
змии с отрова топла и червена.
Те пият моя светъл ден и те
са алчно-хищни... като звяра в мене.

И все едно, че в пулса дисонансен
сърцето топлината си раздава,
щом вените са зона на баланса
отровата в сърцето ми остава.

И всяко пожелание у мен
за нещо по-добро изстива още
преди да се роди. Сънувам ден
от слънчеви лъчи, но снежни нощи

във вените безчувствено пулсират.
Все по-невъзмутимо и цинично
разкъсано от вените умира
сърцето мое... все по-безразлично.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??