Забравен остров "Страст и нежност",
горящ в сърцето, чакащ теб.
Забавен бяг на скритите вълшебства,
любов, тъга, отрова, лек.
Изваян блян за бъдещата среща,
и истина, и същевременно лъжа.
Реален смях, на щастието прежда,
ти, аз, заедно, сама.
Омаен ден, на слънцето лъчите,
мечта една и спомен мил.
Оставен огън, пламъци в очите,
вчера, днес, призори.
Таен жест, показващ "обич",
навярно грешно разгадан,
Равен също и на "сбогом",
ти, аз... сам.
© Екатерина Ангелова All rights reserved.