Apr 2, 2013, 8:47 PM  

Егоизъм 

  Poetry » Love
598 0 1

Не ме обичай. С мен ще ти е трудно.

Убийствено егоистична съм във любовта.

Ще те обсебя. Без магия ще те омагьосам.

Ще станеш друг. Аз неусетно ще те претопя.

 

Небето ще покрия с плащеница

и вятърът във клетка ще затворя.

Сред каменни стени ще ги зазидам, 

ако си мой единствена в душата ти ще ровя.

 

Ще призова нептуновите дъщери

върху моретата да хвърлят мрежи.

Вълните със юзди да озаптят

и само аз да будя твоите копнежи.

 

Ти не разбираш...

Мога от любов да мразя,

с тревоги целия да те посея.

До прединфаркт със лекота да те разклатя,

а после като вино в теб да се разлея...

 

Не ме обичай. С мен ще ти е много трудно.

Изглеждам кротка, но съм цербер в любовта.

Любов такава зная, че убива.

Егоистична съм. Не мога чувства да пестя.

© Детелина Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??