Jan 12, 2016, 10:28 PM

Егото 

  Poetry
405 1 4

Егото

 

Ех, това величествено его!

В нас забито здраво, като клин.

Всички ние сме родени с него

и не можем да се разделим.

 

Нашето незаменимо его!

Свидно като първороден син.

Денем, то е личното ни кредо.

Нощем е предпазен балдахин.

 

То ни гали като горски мъх.

Натежава във житейската ни драма.

Тръгва си с последния ни дъх

и оказва се, че е едва шест грама.

© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??