Пенливата рекичка
крие се в леда.
В гората е самичка,
но идва пролетта.
Долита със ятата,
пристига с ветрове,
затопля се земята,
топят се снегове.
Събужда се Мецана
от зимния си сън,
долитат и пчелите
от близкия пчелин.
Тогава към гората
потеглям с тебе, татко,
медец да ми извадиш, -
да си похапвам сладко!
© Дияна All rights reserved.
За много години!