Повтарям си, че живота
не е само реалност,
че не е само приказка,
че е едно ежедневно разцъфтяване,
като някакво чудо без предрасъдъци.
И се наслаждавам безкрайно
на тази невинна топлина,
на тази светлина, получена като дар
още в първия дъх...
Между тялото и сърцето си,
между земята и небето,
между повърхността и вътрешността,
между материалното и духовното...
някъде там е изпълнена със смисъл -
волята ми да мечтая всеки кръст
с любов да превръщам в любов.
© Мариана All rights reserved.