Mar 31, 2024, 7:58 AM

Екология 

  Poetry
51 0 0

С полезащитни пояси горски

в Добруджа спираха от север

                                  ветрищата

някога тоталитар-комунистите.

Сега с мечове златната плът

                                  ѝ разсичат

елгенератори ветрени,-

                             като яничари.

 

И зарад шепа нефтени шисти,

кръвта се канят да ѝ извличат

                 демократ-фашистите.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??