Aug 30, 2008, 1:20 PM

Екстракт от едно приятелство 

  Poetry » Phylosophy
571 0 2

Позволи ми да видя какво има в очите ти,

затворено писмо, изповед, заключена,

ще дръзнеш ли да ми я покажеш,

без думи можеш да ми я разкажеш.

Аз съм тук, така ще чакам,

дори когато падне мрака;

откровеността е удоволствие,

метаморфоза на безспокойствието.

Излей я тази болка,

аз съм тук да я изпия,

горчив пелин в бокала на живота.

Не крий я тъй дълбоко,

хилядолетно по-жестоко от Кивота.

Покажи ми! Мога да го понеса!

Таз наркоза безпощадна е

и за болката тъй жадна е,

оттули я безметежно,

захвърли я в ъгъла, небрежно.

После ще я изметем,

заедно в урна ще я погребем

и на вятъра ще я дарим

да танцува с нея,

... неукротимо!

 

© Миглена Джордан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??