Apr 26, 2023, 7:39 PM

Екстремен живот 

  Poetry
187 3 4

Живот без драма, буря, ураган

е недокоснат камък от вълните.
Дори в коприна и сатен постлан,

не може да се слее със звездите.

 

Живееш го, но някак без мерак,
натрапчиво, капризно и неловко.
Пътуваш в стария проскърцващ влак,
с наивен поглед, замечтано, кротко.

 

Живееш го екстремно, на педал
и нещо все не стига за финала.
Сърцето безвъзвратно си предал,
а чувствата душата е раздала.

 

Живееш го, защото си инат
и в пропастта полита егоизмът.
Живееш го, защото този свят 
не се гради с духа на песимизма...

 

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??