Dec 22, 2009, 9:56 AM

Екзекуцията на поета с китара 

  Poetry
723 0 4

Не ви твърдя, че съм певец,

или пък туй, че е естрада,

да ви развличам - не,

за друго съм дошъл.

Вий шоу чакате да ви направя,

а  аз от точно туй се въздържах.

 

И вместо аз парите си във джоба си да сложа,

да ви попея и да спазя нечий регламент,

на туй, що чакате от микрофона, плюя.

На ценностите ви - аз толкова се смях.

 

Но ето, че общественици злобни

събраха се отдолу, свикаха народен съд

за туй, че аз от тях съм бил различен,

решиха те да разпнат мен на кръст.

 

Махнете ръцете от мене - тогава им казах,

аз просто мразя ваште лъжи;

без жалост във вашите идоли стрелям

и плюя на всичките ваши мечти.

 

Свалете ръцете - аз пак им казвам.

От мен се дръпнете! - не съм като вас.

- Да го разпнем! - чух долу да казват

и гледам, от нейде домъкнаха кръст.

 

И скачат срещу ми бесни еснафи;

не се адаптирах по техния вкус...

Недейте, им казах, недейте ме разпва!

Не съм аз, не съм аз Исус.

© Валесион Валесион All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??