Едва доловим стон се разнесе сред прахта,
едва доловим вик дочу се от света,
леко се прокрадва и глъч на веселба,
но агония и болка срещам само в любовта.
И вятър силен по земята се разнесе,
и пламна в буен огън пролетта,
и звук далечен на молитва се понесе
в безграничната коварност на света.
© Веселин Наумов All rights reserved.