1
Не ми отиват ваш'те епитети
и с мен не се сравнявайте, лаици.
Далеко съм от мъртвите поети,
а вие сте с прехапани езици.
2
Не съм Тома, не съм и Гавраил.
И с Дявала съм в спор задочен.
На лицемерите не станах мил,
и за това със пръст ме сочат.
3
В казана съм. Със разни твари
споделям своя оптимизъм,
а те, на никого другари,
се давят във антагонизъм.
4
Мяра според мяра - стих за стих.
Заблудата е чувство сладко.
Аз нищо поетично не открих,
а за проза ми е малко кратко.
5
Айде да не си мериме гегите,
бедни писачо на ялови строфи.
По-голям ми е Х-са и омегите,
а ти си с вече прорасли картофи.
© Димитър Никифоров All rights reserved.
Много "мъжко"...да си редактираш коментарите...