Jan 12, 2015, 12:35 AM

Епилог 

  Poetry » Odys and poems
357 0 1

Към "Балада за синеокото момче"

 

Поука тук да извлека

с баладата си – аз не искам!

Тече си синята река,

в брега вълничките си плиска.

 

Ще квакне в скритото жабок,

в дълбоко риба ще се стрелне,

ще литне птица на възбог,

тласкач със баржа като стелна

 

в реката крава ще мучи.

Ще козирува капитана.

Момчето с сините очи,

дочуло корабна камбана,

 

ще махне с кърпата си то –

неписан устав повелява

да дава път от туй место

преди да свият с руля вляво.

 

И дълго, дълго след това

в отсрещен бряг ще се заглежда

между тръстики и трева

с една томителна надежда,

 

русалката върху вълна

възседнала я, да му върне

онези детски времена

край този бряг скалист и стръмен.

 

С крила на вис да полети,

море в омарата да види...

Аз вярвам в чудеса, а ти

открий сам бисера сред миди! 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??