Sep 12, 2013, 8:36 AM

Есенна импресия- 3... 

  Poetry » Landscape
563 0 3

 

 

Есенна импресия- 3...

 

Топла  Есен в тая вечер

и Луна наполовина,

но Духът усеща вече

тропащата близо Зима...

 

Вятърът люлее клони,

рони есенните листи

и във вечерта ги гони

със капризи поривисти...

 

...А едно листо надвило

гравитацията земна,

вдига  се като хвърчило

то и с грация вълшебна...

 

В парка пейките са пълни-

двойки влюбени се гушат,

а в алеите му тъмни

ученици тайно пушат...

 

Витоша се очертава

във овала на небето,

в миг Луната засиява-

половина е, но свети...

 

Видим, въздуха намята

мараня върху Земята,

сам разтворил светлината

фантастична на Луната...

 

А във млечната прозрачност

се изострят сетивата-

осезаемо във здрача

чувстваш есенният вятър:

 

поривисто те разрошва

с хладни пръсти отривисти,

до Душата се докосва

и до тайните ти мисли...

 

А в Душата нещо става-

тя объркана не знае:

на какво да се надява,

за какво да си мечтае...

 

В тоя предсезон се губят

утвърдените представи-

трудно е: и да се влюбиш,

невъзможно- да оставиш!...

 

Есен!..Време за размисъл!...

Тъжно Време за въпроси:

„-Има ли Животът смисъл

щом във тоя Свят сме гости?...”

 

Е с е н!...С дим от пепелища

над ожънатите ниви,

но и с Вярата, че нищо

посадено не загива!...

 

... А онуй  листо, което

бе поело с  Оня  вятър -

не достигнало небето

се завърна на Земята...

 

Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??