Sep 4, 2008, 3:01 PM

Есенни карамболи 

  Poetry » East forms
504 0 0

 

ЕСЕННИ КАРАМБОЛИ 

 

Тишина привечер, щурци.

Остър писък на блокирали гуми.

Карамбол в червено и бяло.

 

*        *        *

 

Пак тишина...

сподавен стон, изхъркване.

Мрачно любопитство заприижда по джапанки.

 

*        *        *

 

Тревожен вой зад ъгъла.

Оранжева линейка.

Красивата линия на лимузината завършва в начупена геометрия.

 

*        *        *

 

Зелени лекари отместват

жълти полицай

Белият пешкир на главата му се оцветява в червено.

 

*        *        *

 

на сутринта

Бели, жълти и червени

стъкълца на кюшето.

Гумените следи по асфалта дълги са.

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??