Доброто действие не иска думи,
добрата дума като кръгло мече
втвърдява сълзите ми на куршуми,
разлиства облаците да не пречат.
Омръзна ми търкулнало се слънце
да търси все капака на нощите
и тихо бродницата лудо-пълна
с коси от плосък свят да ме насмита.
Омръзна ми да падам на парцали,
а топчести звезди да стават мисъл,
омръзна ми, разлистени дърварю,
побърках се. Запалвай и разчиствай.
© Йоана All rights reserved.
Моите почитания!