Nov 16, 2014, 9:26 AM  

Есенно настроение... 

  Poetry » Other
681 0 10

 

Есенно настроение...

 

Виж: Времето притиснато във ъгъла

ръмжи и ближе старите си рани,

защото свърши дългото надлъгване,

а и лозята вече са обрани!...

 

А вятърът извива на умряло,

развяващ пелерина от листата,

но тук, на виното все още младо,

упойващо се носи аромата...

 

От сладостта на лудналите дрожди

и въздухът на вино се превръща,

сгъстява се, кипи, очите гложди,

а вятърът любовно ме прегръща

 

и тъжната мелодия променя

в тържествен марш, и барабанен ритъм,

а щом и Есента се глези с мене,

си мисля: сладостта ѝ да опитам...

 

... И радвам се, че хубаво е времето,

и късната му прелест ме опива,

но искам за душата си да взема

сега, от всичко дето си отива:

 

и Есента, и щедростта ѝ зряла...

... А с ореол от някогашно Време-

върви, напук на всичко оцеляла

и Любовта, с букет от хризантеми...

 

Коста Качев,

16.11.2014.

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??