Ето ме.
Не спирай да ме гледаш! -
аз винаги ще бъда с някой друг.
А ти ще си във списъка последен.
Нима достоен си да бъдеш тук?
Да, гледай ме с пияния си поглед
и кривата усмивка на мръсник.
Аз винаги ще бъда във отбора
на по-добрия в звездния му миг.
Не съм за теб, че аз съм друга класа.
До мен са хора с немутрешки вид.
Не съм и новата украса,
която се продава за пари.
Цинизмите си запази за друга,
която ще се кефи и на тях.
Да, знам, че съм „красавица" и „кукла",
не съм елементарна от това.
Да, ето ме. Не спирай да ме гледаш,
но само отдалече си мечтай.
Недей да ми изваждаш пистолети -
ти няма да ме впечатлиш така!
И тази „кучка", дето те презира,
не е случайно минала край теб.
Но за да мислиш, трябва да разбираш,
че само ще си гледаш занапред.
© Горяна Панайотова All rights reserved.