31.10.2007 г., 23:49 ч.

Ето ме 

  Поезия » Друга
1076 0 9

Ето ме.

Не спирай да ме гледаш! -

аз винаги ще бъда с някой друг.

А ти ще си във списъка последен.

Нима достоен си да бъдеш тук?

Да, гледай ме с пияния си поглед

и кривата усмивка на мръсник.

Аз винаги ще бъда във отбора

на по-добрия в звездния му миг.

Не съм за теб, че аз съм друга класа.

До мен са хора с немутрешки вид.

Не съм и новата украса,

която се продава за пари.

Цинизмите си запази за друга,

която ще се кефи и на тях.

Да, знам, че съм „красавица" и „кукла",

не съм елементарна от това.

Да, ето ме. Не спирай да ме гледаш,

но само отдалече си мечтай.

Недей да ми изваждаш пистолети -

ти няма да ме впечатлиш така!

И тази „кучка", дето те презира,

не е случайно минала край теб.

Но за да мислиш, трябва да разбираш,

че само ще си гледаш занапред.

 

 

© Горяна Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??